Ryhmäliikunta ja spinning

Ryhmäliikuntatunnit koostuvat viikottain pyörivistä perustunneista, joihin ei tarvitse ilmoittautua, vaan jumppiin voi vaan tulla paikan päälle mukaan. Kaikki muut ryhmäliikuntatunnit paitsi ei spinning ja kurssimuotoiset tunnit kuuluvat myös Buustin jäsenyyteen. Perustunteja on monipuolinen valikoima ja jumppalukkari vaihtuu jaksoittain 8-15 viikon välein. Tuntitarjonnassa on sekä aloittalijoille sopivia, että vauhdikkaampaan menoon soveltuvia tunteja. Tuntitarjonnasta löydät niin kehonhuoltoon kuin tanssilliseen liikuntaan soveltuvia tunteja sekä kestävyys- ja lihaskuntopainotteisia tunteja. Tuntikuvaukset alempana.


SPINNING-TUNNIT

Spinning eli Buusti_Bike-tunnit. Bike-tunneille tulee varata paikka etukäteen joko soittamalla, laittamalla viestiä p. 040-651 2322, facebookin kautta tai suoraan ajanvarauskalenterista. Tammikuusta alkaen pyöriä on Haapajärvellä vähemmän, joten on tärkeää varata paikka ennen tunnin alkua, ja varmistaa että tunnille mahtuu mukaan. Ilmoittautumiset edelliseen iltaan klo 18 mennessä, jolloin nähdään, onko tunnille riittävästi tulijoita. Tunni toteutuvat, mikäli edelliseen iltaan mennessä on riittävästi ilmoittautuneita (minimi 5). Spinning 8€/kertamaksu tai vaihtoehtoisesti 10xpassi 60€, jolla voi osallistua mille vain viikon tunnille. Passi on voimassa 3kk.

Spinning tunnilla käyvät tavalliset sisäliikuntakengät, pyörissämme on yhdistelmäpolkimet, joissa toisella puolella poljinta lukkopolkimet ja toisella puolen koripolkimet.

”Spinning eli sisäpyöräily kehittää tehokkaasti sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Hapenottokyky kasvaa ja kaloreita palaa tehokkaasti. Spinningissä mennään vaihtelevilla sykkeillä, jossa tempo vaihtelee musiikin mukaan ja voit säätää vastuksen itsellesi sopivaksi. Spinning tunti soveltuu erikuntoisille ja eri-ikäisille liikkujille; nivelystävällinen spinning sopii niin naisille kuin miehillekin.”

KESÄN AJAN JUMPAT 10.6-30.8.19

SYKSYN 1. LUKKARI 2.9-19.10.19

Buustin jumppien tuntikuvaukset

Spinning eli Buusti_Bike-tunnit

Spinning eli sisäpyöräily kehittää tehokkaasti sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Hapenottokyky kasvaa ja kaloreita palaa tehokkaasti. Spinningissä mennään vaihtelevilla sykkeillä, jossa tempo vaihtelee musiikin mukaan ja voit säätää vastuksen itsellesi sopivaksi. Spinning tunti soveltuu erikuntoisille ja eri-ikäisille liikkujille; nivelystävällinen spinning sopii yhtä hyvin jumppaajille ja kuntosalilla treenaaville, niin naisille kuin miehillekin. Tunnin teho – säädeltävissä.

*Iisi_Bike-tunti on hieman normaalia bike-tuntia kevyempi

Lihaskuntopainotteiset tunnit

Kuntosalicircuit

On kuntosalilla tapahtuva ohjattu kiertoharjoittelutunti, joka kehittää aerobista kuntoa ja lihaskestävyyttä. Harjoittelu tapahtuu pääasiassa kuntosalilaitteilla, joiden turvalliseen käyttöön ohjaaja opastaa harjoittelun aikana. Tunti sisältää alkuverryttelyn, kiertoharjoitteluosuuden ja loppuvenyttelyt. Tunnilla harjoittelun tehon voi jokainen itse säätää painoilla sopivaksi.

Kevyt_Kiertoharjoittelu

On kuntosalilla tapahtuva ohjattu kevyempi kiertoharjoittelutunti, joka kehittää aerobista kuntoa ja lihaskestävyyttä. Harjoittelu tapahtuu pääasiassa kuntosalilaitteilla, joiden turvalliseen käyttöön ohjaaja opastaa harjoittelun aikana. Tunti sisältää alkuverryttelyn, kiertoharjoitteluosuuden ja loppuvenyttelyt. Tunti soveltyy etenkin kuntosaliharjoittelua sekä liikuntaa aloitteleville. Teholtaan maanantain ryhmää kevyempi.

Nelivitonen

Tunti jossa yhdistyy aerobinen ja lihaskuntotreeni. Tunti aloitetaan tehokkaalla 15min spinningillä, jonka jälkeen tehdään 15min lihaskuntotreeni pumppi-tyyliin tangoilla, levypainoilla ja steppilaudoilla ja loppuun poljetaan toinen tehokas 15min spinniä. Hikoile ja hengästy- ihastut tähän tehokkaaseen treeniin.

JumppaMix

Vauhdikas tunti musiikin tahtiin, sisältää lämmittelyn jälkeen intervalleina aerobisia ja lihaskunto-osuuksia. Ei sisällä mitään koreografista askelsarjaa, erilaisia hyppyjä kylläkin. Musiikki mukana tsemppiä antamassa ja lopussa palauttelut/lyhyet venyttelyt. Sisäliikuntavarusteet+juomapullo, omat jumppamatot mukaan!

Toiminnallinen harjoittelu

Toiminnallista lihaskuntoharjoittelua, jossa yksi liike harjoittaa useaa lihasta yhtä aikaa. Tunnilla haastetaan keho aivan uudelle tasolle. Toiminnalliset liikkeet aktivoivat pinnallisten lihasten lisäksi myös tärkeitä asentoa, ryhtiä ja tasapainoa ylläpitäviä syviä lihaksia. Tunnilla käytetään lekoja, kuntopalloja, köysiä, askeltikkaita, kahvakuulia yms. välineitä.


RPV

Reisi-pakara-vatsajumppa sisältää reippaan ja helpon alkulämmittelyn, jonka jälkeen keskitytään tehokkaisiin lihaskuntoliikkeisiin, jotka muokkaavat reisi-pakara- ja vatsalihaksia.


Pumppi

Musiikin tahtiin tehtävää lihaskuntoharjoittelua, jossa treenataan läpi kaikki kehon suurimmat lihasryhmät levytangon, levypainojen ja steppilaudan avulla. Jokainen valitsee käyttämänsä painot itse oman kunnon ja tavoitteiden perusteella. Pumpissa samaa ohjelmaa toistetaan useamman viikon ajan, ja painoja pyritään lisäämään viikkojen myötä. Tunti ei sisällä lainkaan askelkuvioita eikä hyppyjä.Syke ylös-tunnit

Attack

Hauskaa ja hikistä treeniä menevän musiikin tahtiin maustettuna lihaskuntolikkeillä. Tunnilla on yhdistetty kamppailulajejen iskuja ja potkuja ja tehokkaita lihaskuntoliikkeitä koko vartalon lihaksille. Tekee hyvää niska- ja hartiaseudun lihaksille ja kireyksille.


Cross45

Tehokas tunti, jossa jokainen ”kilpailee” itseään ja omaa suoritustaan vastaan ja sitä parantaen. Tunnilla tehdään alkuverryttely, jonka jälkeen opetallaan treenin liikkeet (yleensä 4-5 per treeni) ja sitten siirrytään tekemään omaan tahtiin 20min tehokas treeni tehden mahdollisimman monta kierrosta näitä liikkeitä. Jokainen voi seurata omaa kehittymistään tuloskortin avulla, johon merkitään 20min aikana tehdyt täydet kierrokset. Luvassa 45min itsensä haastamista!


TANSSILLISET TUNNIT

Lavis

Hauska ja hikinen aerobinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleidenja jumppaliikkeiden yhdistämiseen. Laviksessa ei tarvita paria. Tanssimmetuttuja lajeja kuten valssia, humppaa, jenkkaa, sambaa, mutta myös esim.salsaa, cha-cha-chata jne. Musiikin iloa rennolla meiningillä, täällä ei olevääriä askeleita. Tehoa voi pitkälti itse säädellä, tunneilla vaihtelevatvauhdikkaammat ja rauhallisemmat musiikit. Mukaan juomapullo ja hikipyyhe,tanssiin soveltuvat jalkineet.

TanssiMix

Tanssillinen ryhmäliikuntatunti, et tarvitse paria tai osaamista- Eri lajeja ja tyylejä vaihdellen, sekä suomalaista että ulkomaista musiikkia. Vaihdellen vauhdikkaampia ja kevyempiä biisejä, jokainen voi myös tehoa itse säädellä. Lattarimusaa, rock/jive..sambaasalsaa..rumbaacumbiaa jne. Teholtaan keskiraskas, hikipyyhkeet+juomapullot ja tanssiin sopivat jalkineet!


KEVYEMMÄT TUNNIT:

Buusti_Balanssi

Tunnilla tehtävät liikkeet kehittävät kehon tasapainoa, voimaa, liikkuvuutta ja rentoutta. Tunnin inspiroiva taustamusiikki sekä pehmeät Yogan Tai Chin liikkeet kehittävät myös keskivartalon hallintaa ja liikkuvuutta. Tunnin jälkeen tunnet olosi rentoutuneeksi ja kehosi on täynnä energiaa. Tunti sopii kaikille.

NHS (niskahartiaselkä)

Niskahartiaseudun ja selän hyvinvointiin painottuva
tunti sisältää lämmittelyn, liikkuvuusosion sekä vahvistavan osion ja
venyttelyille aikaa lopuksi. Teholtaan kevyempi tunti, sopii kaikille.
Buusti_Power

Vauhdikas, hauska ja sporttinen tunti menevän musiikin tahtiin. Tunti antaa haastetta niin aloittelijalle kuin kokeneellekin liikkujalle. Tunnin teemana on syke, lihaskestävyys ja nopeus. Tunti toimii hyvänä aerobisen kunnon vahvistajana. Tunnilla tehdään eripituisia treeniosioita, jotka kehittävät niin lihas- kuin kestävyyskuntoa. Tunnilla on yhdistetty
kamppailulajejen iskuja ja potkuja ja tehokkaita lihaskuntoliikkeitä koko
vartalon lihaksille.

Vaihtuva Treeni

Tunneilla vaihtuu teema parin viikon välein. Monipuolisia lajikokeiluja erilaisin välinein. Tuntien sisältönä voi vaihdella kahvakuulaa, pumppia, rpv-jumppaa, nyrkkeilyä, HIIT, kuntosalia, toiminnalista treeniä, kuntopallotreeniä, käsipainojumppaa, gymstickit jne. Sopii hyvin lajikokeiluiksi ja vaihtelua kaipaaville. Teho säädeltävissä.Buusti_Dance

Sisältää tanssillisemman osuuden alkuun lämmittelyksi ja tiukan lihaskunto-osuuden kehonpainotreeninä päälle, lyhyet loppuverryttelyt. Lattarimusiikkia, rock/jive yms. hiukan vauhdikkaampaa. Teholtaan keskiraskas. Omat jumppamatot, hikipyyhkeet+juomapullot ja tanssiin sopivat jalkineet!

Core
Rauhallinen keskivartalon lihaksia vahvistava tunti. Tunti aloitetaan kevyellä lämmittelyllä ja avaavilla liikkeillä ilman askelsarjoja. Tunnilla tehdään keskivartalon lihasten selkä, vatsalihakset lihaskuntoliikkeitä sekä lopputunnista venyttelyt. Teholtaan kevyt, palauttava harjoitus.

Kehonhuolto

Kehonhuolto-tunnilla yhdistyvät kehonhuolto sekä venyttely. Tunti aloitetaan kehoa lämmittelevilläja avaavilla liikkeillä, joissa etenkin keskivartalon syvät lihakset pääsevät töihin. Toisen puolen tunnista keskitymme venyttelyyn käyden läpi koko vartalonpäälihasryhmät. Sopii kehonhuolloksi kaikille.

Vesitreeni/Vesijumppa

Tehokasta ja monipuolista ohjattua vesiliikuntaavaihtuvin teemoin erilaisia välineitä apuna käyttäen. Musiikki taustalla.Vesitreenitunti voidaan välillä toteuttaa myös vesijuoksuvöillä altaan syvemmässä päässä.